Välkommen till

vbk rod 0 VALLENTUNA HOCKEY vbk vit 0

Med A-lag i HockeyEttan och juniorlag i Elit erbjuder vi en verksamhet som har alla
de komponenter som är viktiga för att utvecklas i en ambitiös och nära miljö.

Välkommen till ambitiös miljö med tradition sedan 1947!

hagsatrasport

 • Slider 1
  Söndag 20 Januari kl: 16.00
  Vallentuna
  vs
  Segeltorp
  Vi ses i ishallen, välkommen...

 Spara Pengar på dina inköp
 Registrera Ditt Förmånskortet


  fomanskort


IP: 54.205.211.87
Country: United States

Vi har 284 besökare och inga medlemmar online

pbanner1

h1

norrorts

svea tipset

01 02 03 04 05 06 07 08

Jag heter Lars Barkström och är sedan augusti 2016 Vallentuna Hockeys ordförande.
Så sent som några dagar innan årsmötet fick jag frågan från valberedningen. Genast fick jag känslan att jag verkligen kan och vill aktivt vara med och utveckla föreningen.
Det är dock inte första gången jag är ordförande i Vallentuna hockey utan närmare bestämt den tredje.

Första omgången var jag spelande ordförande 1968-1972. Tillsammans med fantastiska föreningsmänniskor, föräldrar och andra intressenter såg vi till att Stockholms andra ishall byggdes. Invigningen gick av stapeln hösten 1974.

Andra omgången som ordförande var i mitten av 1990-talet. Verksamheten blommade för fullt och det var ont om istider pga. alla lag.

Tillsammans med kommunen byggde VBK en träningshall, den som idag kallas B-hallen. I samma veva byggde vi gymmet där Korpen idag har sin verksamhet, hotellet samt entresolplanet med Café och samlingslokal. Sportsligt spelade vi några år i Allsvenskan, båda våra juniorlag i elit och ungdomslagen var överfyllda. Andra föreningar som verkade samtidigt var Ormsta Hockey, konståkningen och Korpen.

Tiden som spelande ordförande var en fantastisk tid för mig personligen, det blev mitt livs universitet, jag lärde mej att leda folk och fick förtroende tillbaka. Den första juli 1972 startade jag Diskteknik hemma i Garaget. En verksamhet som jag sålde den andra januari 2017 efter 44,5 år. Därför kan jag nu jobba som bara katten med Vallentuna Hockey!

Under säsongen har vi fokuserat mycket på de sportsliga frågorna. Se bara vad Frej Fotboll i Täby Kyrkby som har 5 heltidsanställda tränare har åstadkommit. Vi måste också ha ambitioner. Fokus ligger på att öka föreningens intäkter så att vi kan anställa duktiga och välutbildade tränare, en klubbchef och en administratör. Även samarbetet med skolan är mycket viktigt. Likaså finns det mycket att göra ideellt för föräldrar och andra intressenter. På så sätt frigörs tid för styrelsen så att vi kan fatta beslut som är långsiktigt hållbara, säkerställa att ekonomin är i balans och framförallt planera för kommande säsonger.

Styrelsearbetet denna säsong fick en flygande start. Planer, ansvarsområden och arbetsgrupper mappades upp. Tyvärr har vi inte lyckats engagera tillräckligt med personer i arbetsgrupperna vilket gör att vi allt mer fastat i de dagliga operativa frågorna och då blir det inte mycket tid över för förändrings- och förbättringsarbete.

Vi har idag några frivilliga som hjälper oss med bl.a. våra camper men vi behöver bli fler!

Ett förslag inför nästa säsong är att varje lag sänder en förälder som adjungerad till våra styrelsemöten. På så sätt kommer informations- och kommunikationsprocesserna att bli mycket bättre.

Gamla entrén som varit vårt Ryssgym under många år har vi släppt till kommunens Fritidsförvaltning i utbyte mot att vår nyanställda administratör Nina Nordmark också har sin arbetsplats där. Nina utför även uppgifter för Vallentuna Friidrotts räkning. Ninas anställning är ett viktigt steg mot att bygga en starkare grundstruktur för framtiden!

I dagarna släpper vi VALLENTUNA HOCKEYS FÖRMÅNSKORT. Kortet gäller för hela år 2017 och  kostar 500 kronor. Kortet ger en mängd attraktiva erbjudanden från olika affärer. Ex får man 100 kr i rabatt när man handlar för 500 kr eller mer vid sex tillfällen under året på ICA Kvantum i Arninge. Fler erbjudanden finns hos Atlantis sängspecialisten, Vallentuna Balls och YRC. Självklart får man också rabatt när man handlar julgranar av juniorerna. Detta är några exempel och fler erbjudanden kommer tillkomma under året.

Försäljningen av korten kommer skötas av lagen och 10 % av intäkterna kommer tillfalla lagkassan. Intäkterna från förmånskorten ger oss möjlighet att bygga och vidareutveckla Vallentuna hockey. Jag vill rikta ett särskilt tack till Anders Lindström, pappa till en spelare i J18 som har jobbat hårt för att göra detta möjligt. Låt oss alla engagera oss och sälja så många kort som möjligt. Nu kör vi så att det ryker!

Ett annat stort steg är taget! Entresolplanet skall fräschas upp hela vägen från dörr till dörr. Detta har möjliggjorts genom några av våra sponsorer. Än är inte allt bestämt så det finns fortfarande tid att komma med idéer. Gamla kansliet kommer göras om till Sport Room, Cafédelen blir Sport lounge och kansliet som jag nämnde tidigare kommer kallas Sportkontoret.

Allt övrigt arbete vi gjort och gör löpande kommer jag snart återkomma om. Staffan Nilsson som är sportansvarig i styrelsen kommer inom kort rapportera från sin horisont och Magnus Holm som ansvarar för bl.a. hockeyskolan likaså.

Vi är mottagliga för alla tänkbara råd om vad som Ni tycker är viktigt att arbeta med både på kort och lång sikt.

Passar också på att kasta ut en fråga:
HUR SKALL VI GÖRA MED VÅRT 70 ÅRS JUBILEUM, idéer välkomnas!!!!!!!

TACK FÖR ALLT ARBETE SOM NI ALLA GÖR FÖR VÅR KLUBB VALLENTUNA HOCKEY

/ Lars Barkström / ordf.

Ps. Valberedningen önskar goda förslag till Styrelserepresentanter inför kommande verksamhetsår. Välkomna! Ds.

 


A-laget söker lägenheter/rum
och arbetstillfällen

omgående till spelare inför 
säsongen 2017-2018.

Vänligen kontakta
Inge Mattsson

mobil: 073-699 32 22.

 

Kontakta oss Nina Nordmark
Adress Sportkontor
  Parkvägen, 186 48 Vallentuna
Mobil 070 - 440 48 50
Epost kansliet@vallentunahockey.se
Bankgiro 5526-8478
Medlemsavgift 100 kr
Latitud 59,535
Longitud 18,0939
Karta Vallentuna IP

 

gripen hc    gripen hc    hammarby     hanviken sk   huddinge    hudiksvall    segeltorp    sollentuna  trankan  väsby    visby    vallentuna

1S Skate LaunchEichel 728x90 Banner

Vapor 1X Launch 728x90 Banner ENG

vbkmeny1